2017-04-10 Pressrelease Grevlunda Grand Prix

GrevlundaGrandPrix.Logo300 000 kr i VW Grevlunda Grand Prix klassen 11 juni.

7-11 juni välkomnar vi Sveriges ryttarelit till Grevlunda Grand Prix. Vi bjuder på 4 års kval till Falsterbo, unghästklasser och Ungdoms Grand Prix med kval till Falsterbo. Söndagens Grand-Prix klass sponsras i år av Volkswagen i samarbete med Agria och Länsförsäkringar och där rider ryttarna om hela 300.000 kr och en direkt kvalificering till Elmia Scandinavian Horse Show.

Den gemytliga och populära tävlingsplatsen är även är OS-silvermedaljören och Jerringpris-vinnaren Peder Fredricsons hemmabas, är tillbaka efter ett års paus.

– Tävlingar av internationell kvalitet behövs i Sverige. Det ger ryttarna möjlighet att utveckla sig själva och sina hästar, och de får förutsättningar att tävla på samma villkor som bjuds på de bästa tävlingarna i Europa, säger Lisen Bratt Fredricson.

– Nationella elittävlingar på bra anläggningar med proffsiga arrangörer är en förutsättning för hoppsportens utveckling i Sverige. På Grevlunda finns allt detta, i år erbjuds det fantastiska prispengar vilket ger ryttarna extra incitament att välja tävlingar på hemmaplan, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Therese Jonsson Volkswagen Eventansvarig Ridsport tycker att det ska bli otroligt roligt att få arrangera Volkswagen Grand Prix på Grevlunda i år. Vi har haft stor glädje av samarbete med ridsporten eftersom det blir en bra och naturlig koppling till våra fyrhjulsdrivna bilar.

Mer info, program mm kommer snart att finnas på grevlundagrandprix.se

Kontaktpersoner

Lisen Bratt Fredricson, Tävlingsledare

lisen@grevlunda.com

Kattiz Jönsson, Sekretariat

kattizjonsson@hotmail.com

Therese Jonsson
Volkswagen, Eventansvarig Ridsport

therese.jonsson@volkswagen.se

Varmt välkomna!